top of page
Sammetskostymen_storgården_djur.jpg

Om oss

”Cinema Ciceron Gotland” är en filmproducentfamilj och youtubekanal som av en slump startade sommaren 2016 med filmen Hur man går på visit på Gotland. Filmen gjorde succé och följdes upp av en rad filmer på både gutamål och gotländska, bland annat filmen Dei ordnar si, med 67 000 visningar.

Bakom Cinema Ciceron Gotland står:
● Ing-Marie Tellström, stor vän av gotländsk kultur med engagemang i Hoburgs
hembygdsförening som guide och föreläsare, likaså i Gotlands hembygdsförbund där hon sitter i redaktionen för årsboken Från Gutabygd. Ing-Marie sitter även i styrelsen för Gutamålsgillet, liksom i Anna Kajsa Hallgardsällskapet. Dessutom har hon skrivit boken Ett ståtligt bröllop, om gotländska bröllopstraditioner. Står ibland framför kameran på youtubefilmerna, men skriver även manus, regisserar och projektleder
inspelningarna.

● Carin Tellström, mångårig journalist vid flera gotländska medier, numera kommunikationsstrateg. Står oftast bakom kameran, och ägnar sig åt manusskrivning, bildmanus, filmredigering och allsköns texter.


● Nicolas Sundberg, ingenjör som gärna ägnar kvällar och helger åt filmredigering, ljudfix liksom att trolla bort störande element i bildsekvenser.


● August Tellström, står lika gärna bakom kameran som bakom spakarna vid
filmredigeringsbordet där han trollar med effekter och tackar heller inte nej till att manövrera drönaren.

 

● Freja Tellström kan den skarpsynte faktiskt se framför kameran ibland, men den mesta rollen har hon som familjens kritiker med öga för att granska och analysera texter och scener.

NYHET: I juli 2021 hade Cinema Ciceoron Gotland äran att ta emot ett stipendium från Anna Kajsa Hallgard-sällskapet! Stort tack för det! Stipendiet går  till någon eller några som på ett förtjänstfullt sätt bidragit till att sprida kunskap om Anna Kajsa Hallgards författarskap, och vi fick stipendiet för arbetet med filmen Sammetskostymen. Här finns sällskapet: http://www.annakajsahallgardsallskapet.se/

julia.jpg

Möt teamet

Ing-Marie_webb.jpg

Ing-Marie Tellström

  • Grey LinkedIn Icon

Pensionär som vägrar sluta jobba. 

Carin 2.jpg

Carin Tellström

  • Grey LinkedIn Icon

Kommunikationsstrateg som fastnat i filmträsket.

August.jpg

August Tellström

  • Grey LinkedIn Icon

Filmare som också går all in på filmmusik. 

freja.jpg

Freja Tellström 

  • Grey LinkedIn Icon

Student i det civila, liksom roddare för filmtokarna. 

behind_the_scenes_Nicolas_ljudslav_2_web

Nicolas Sundberg

  • Grey LinkedIn Icon

Ingenjören som gav hörlurarna ett ansikte. 

bottom of page